Eceabat Halk Eğitimi Merkezi Tarihçesi

Eceabat Halk Eğitimi Merkezi Tarihçesi

26.12.2012 882

6 Haziran 1977 tarihinde Eğitim-Öğretim faaliyetlerine başlayan İlçemiz Eceabat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü; İlk teşkilatlanmasını Belediyemize ait binada gerçekleştirmiş ve yıllar içerisinde Özel İdare'ye ait Lojman, İlçe Jandarma Karakol Binası ve 1987 yılından 2 Eylül 2008 tarihleri arasına kadar da İlçemiz Hükümet Binası'nda hizmet sunmaya devam etmiştir. Kadrolu 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 5 Öğretmen, 2 Yardımcı Hizmetler personeli bulunmaktadır.

Halk Eğitimi Merkezi binamızın yapımı; Eceabat Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve eğitim sevdasını mesleği ile de perçinleştiren öğretmen Sayın Mualla ŞEVİK'in katkıları ile 5 ay gibi kısa bir sürede bitirilmiştir. İlçe Tarım Müdürlüğü'ne ait bir bina olarak yıllar önce kullanılmakta iken, İlçe Kaymakamlığı(dönemin Kaymakamı Sayın Muhterem İNCE) tarafından Millî Eğitim Müdürlüğü'ne tahsisi gerçekleştirilen arsa üzerine "Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Binası" inşaa edilmiş ve bugün 24 Eylül 2008 tarihinde açılışı gerçekleştirilen binamız 907 metrekare kapalı alana sahiptir.

Yönetici odaları, 75 kişilik Çok Amaçlı Konferans Salonu, Öğretmenler Odası, Bilgisayar Laboratuvarı, Giyim Dersliği, 2 El Sanatları Dersliği, 1 kütüphane, 1 mescit, 1 arşiv ve 4 derslik kapasitesi ile Eceabat halkına, bulunduğu konum gereği Eceabat dışından gelen misafirlerimize de sahip olduğu kapasiteye paralel olarak eğitim ve uygulama hizmeti verebilecektir. Binamızın Donanım malzemeleri Millî Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanmıştır. Merkezimiz, kuruluşunun ilk yıllarında özellikle Okuma-Yazma faaliyetlerine önem vermiştir. Açıköğretim Okulu kayıt iş ve işlemleri de yapılmaya devam etmektedir.çalışmalarını sürdürmektedir. Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği çerçevesinde kurslar açılmaktadır.